06 decembrie 2015

3D cable knit nails

Salutare drăguțelor!

  A sosit și mult așteptata lună din an. Începând de astăzi, blog-ul și pagina de Facebook "îmbracă" hăinuțe de sărbătoare. Am în plan, ca întreaga lună să fiu mai activă și să vin întotdeauna cu ceva nou. 
 De asemenea, mi-am propus să încerc și noi trend-uri în materie de unghiuțe. Iar primul care mi-a captat atenția în acest sezon este modelul 3D cable knit nails. Sau pe românește, unghiuțe cu model 3D inspirat de croiala puloverelor. Astfel de manichiuri, le-am admirat cel mai mult pe Instagram și de aici și impulsul de a încerca tehnica. Ideea este că modelul trebuie realizat din gel, dar eu nu mi-am aplicat niciodată gel pe unghii și nici nu am de gând să o fac. Însă un nail artist super pasionat, improvizează întotdeauna. Și cum eu nu duc lipsă de idei niciodată, fac tot posibilul să găsesc alternative pentru a-mi satisface "moftul". Creativitatea mea atinge cote maxime mai mereu. ☺ 
  Cred că fiecare avem un pulover preferat, care ne este drag. Fie datorită culorii sau a croielii sau doar pentru că ne ține de cald și ne place cum vine pe noi. Ei, un astfel de pulover am și eu în garderobă. Croiala este simplă, nimic "Wow" până acum. Dar culoarea lui...un turcoaz frumos! Pornind de la aceasta nuanță preferată, am ales 2 oje asemănătoare pentru manichiura ce urma să o fac. Mai exact: Flormar #424 și Flormar Matte M05 și lac matifiant, pe care l-am aplicat la final
  

  Vă spuneam la început, că nu am aplicat niciodată gel pe unghii. Și aveam nevoie de ceva pentru a crea efectul 3D, iar ingredientul minune folosit este....făina! Da, da, nu ridicați din sprâncene și nu vă mirați prea tare. Pe lângă pictat unghiuțe, îmi place să petrec timpul și în bucătărie. Și pentru că mă "obseda" această tehnică, m-am gândit într-o zi ce aș putea folosi pentru a realiza modelul în relief. Pe o bucată de plastic, am picurat ojă și am amestecat-o cu făină pentru a se mai îngroșa puțin. Apoi cu ajutorul unei pensule vechi, am realizat modelul. Mi-a luat ceva timp, deoarece am revenit de 2 ori asupra lui. Scopul era să obțin un model 3D vizibil și mi-a ieșit! Yay! Odată uscată, manichiura rezistă și rezistă și este cam greu de îndepărtat. Metoda cu folia de aluminiu este cea mai indicată pentru înlăturare.
  Am desenat romburi, pentru că mi s-au părut mai simple. Ar fi fost drăguț un model care să imite acele opturi croșetate, dar este destul de migălos procesul. Maybe next time! 


  Acum trecând peste "șocul" că Mădălina aka Miss Happy a folosit făină pe unghii, sunt tare curioasă să aflu și impresiile voastre. Yay or Nay?


 Nu știu dacă veți încerca metoda mea. Dar în cazul în care totuși vă încumetați, nu uitați să-mi dați de știre. 


O Duminică relaxantă să aveți!
M.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu