27 iunie 2015

Nail Art Marathon - Leadlight

Bună dragilor,

  În cadrul Colaborării Maraton avem o nouă tehnică de unghii, propusă tot de Oana. Pentru mine, este ceva nou și mă bucur că am avut ocazia s-o încerc. Este destul de apreciată printre bloggerițe, dar recunosc că am evitat-o pentru că mi se părea migăloasă. Nu știu dacă există o traducere în limba română pentru termenul "leadlight", dar din exemplele din mediul online, am asociat tehnica cu vitraliile sau picturile pe sticlă.
  Ideea de bază a tehnicii Leadlight este următoarea: Se folosește o ojă deschisă ca bază, peste care se imprimă cu ojă închisă la culoare (în special negru), un model de pe plăcuța preferată (cele mai potrivite, sunt modelele cu spații în interior). Tehnica constă în umplerea golurilor cu oje translucide (jelly), în combinația de culori dorită.
  Pentru prima încercare a acestei tehnici, am folosit oja Essence The gel nail polish - Wild white ways + carioci. Nu dețin oje jelly și aveam nevoie de nuanțe diversificate, vii, iar ele mi s-au părut alternativa potrivită. Modelul acesta l-am avut în minte de mult timp, doar că îmi lipsea plăcuța. Noroc că mi-a sosit Miercuri comanda de la Born Pretty Store, cu noile matrițe.
  Trandafirii au fost ștampilați de pe plăcuța BP-73. Pasul următor, a fost să colorez fiecare petală în interior (exact cum fac prichindeii la grădi). ☺ Am avut grijă să nu apăs foarte tare, pentru a nu zgâria oja și am revenit cam de 3 ori asupra lor. La final, am așteptat câteva minute pentru a se usca culoarea pe suprafața unghiilor, apoi am stat cu mâinile în apă câteva secunde, pentru ca nuanțele să se estompeze. Manichiura am purtat-o simplă, dar pentru poze am lipit ici-colo pietricele Swarovski, în nuanța Aurora borealis.

Et voilà! Manichiura mea leadligh, cu trandafiri în culorile curcubeului.  
Lista fetelor înscrise la tema zilei, o găsiți mai jos: 

 1. Oana - www.unghiutele.blogspot.ro
 2. Andreea M - www.dittanail.blogspot.ro
 3. Teo - www.taitzel.com
 4. Deyutza - http://deyutza87.blogspot.ro/
 5. Madalina - http://frumusetelapretmic.blogspot.ro
 6. Mihaela - http://elasdreams.blogspot.ro/
 7. Kinga - www.kinganak.com
 8. Vanyna - http://gothangelworld.blogspot.ro
 9. Mădălina - http://misshappyandhernails.blogspot.ro/
 10. Iulia Maria - http://iuliafairynails.blogspot.be/
 11. Iulia B. - http://iuliabeldean.blogspot.ro/
 12.  Sophie - http://sophiesnailartdreamland.blogspot.ro

Codul meu pentru 10% reducere pe site-ul Born Pretty Store este BAX31.Pe curând!
M.

https://www.facebook.com/Miss-Happy-And-Her-Nails-135525646630927/https://plus.google.com/u/0/+MissHappyAndHerNails/postshttps://instagram.com/miss.happy.and.her.nails/https://www.youtube.com/channel/UCNP3tfVCRTqcEx0SWgZ1Kuw

Un comentariu:

 1. Ce idee originala! Arata minunat. Culorile folosite sunt foarte frumoase si delicate. Si placuta mea e pe drum. O zi frumoasa :*

  RăspundețiȘtergere