16 ianuarie 2015

FAQ


Hei!

M-am decis să scriu această postare, pentru a răspunde celor mai frecvente întrebări primite de-a lungul timpului. So! Let's start!

Î:  Sunt acestea unghiile tale naturale? Cum îți păstrezi unghiile lungi?
R: Deși nu sunt posesoarea unor unghii perfecte, pe blog găsiți modele pictate doar pe unghiile mele naturale. 
O dată pe săptămână, pregătesc un "cocktail pentru unghii" format din ulei de ricin/măsline, zeamă de lămâie și o fiolă de vitamina A. Pentru a uniformiza suprafața unghiilor și pentru a înlătura aspectul galben al acestora, folosesc un buffer de la firma Rial. Ocazional, aplic tratamente dedicate unghiilor, iar cuticulele le curăț cu un bețișor din bambus și soluții speciale de la diferite firme și le hidratez cu ulei. Niciodată nu îmi tai unghiile, le scurtez și le schimb forma doar cu ajutorul pilei. Este bine să aveți în trusa voastră, o pilă de calitate din sticlă sau dintr-un material abraziv. Uneori, dacă aplic o ojă care pătează suprafața unghiilor, folosesc pastă de dinți și perie de unghii specială pentru a înlătura petele. După acest procedeu, masez mâinile cu o cremă pentru hidratare. Pe lângă produse speciale dedicate unghiilor, este important să aveți o alimentație sănătoasă și să vă hidratați corespunzător. 


Î: Cum reușești să realizezi modele water marble și ce oje folosești?
R: Ojele indicate la această tehnică sunt cele pigmentate, de preferabil cu aspect lucios sau mat. Pentru început, este bine să exersați această tehnică cu ojele care au textură simplă (fără lacuri sidefate, cu sclipici etc). Ojele testate de mine până în acest moment, care merg perfect la tehnica water marble sunt: Golden Rose (colecțiile Rich Color, Color Expert, Care + Strong), Flormar, Moyra, China Glaze și Natty (din păcate, acestea nu se mai comercializează). Ojele noi merg perfect față de cele vechi pe care le are fiecare în colecție. La cele din urmă, textura se schimbă devenind mai groasă. De asemenea, este important ca apa să fie la temperatura camerei sau puțin călduță. Dacă este foarte rece, pelicula de ojă se usucă instant pe suprafața apei, nu se mai extinde și nici nu mai puteți trasa model cu scobitoarea. Înainte de a vă apuca de o astfel de manichiură, asigurați-vă că aveți la dispoziția voastră toate produsele necesare acestei tehnici și anume: un pahar/bol cu apă, oje, un prosop de hârtie pentru a proteja suprafața de lucru, o scobitoare sau ceva cu vârf ascuțit, bețisoare de urechi și cel mai important, să vă protejați degetele cu scotch de plastic sau hârtie. De asemenea, puteți testa dinainte câteva oje pentru a vă ușura munca.Tehnica necesită practică, îndemânare și este important să vă mișcați repede.

Î: Ce vopsele acrilice/pensule utilizezi? 
R: Folosesc vopsele acrilice Oumaxi, Lidan și Daco. Cu toate reușesc să obțin desene uniforme și detaliate. Vopselele acrilice se diluează cu apă până se obține o consistență potrivită. Cum diluăm culorile? Alegeți un tub de vopsea acrilică în culoarea dorită. Aveți nevoie și de un paletar în care să așezați culorile. Puneți pe paletar o cantitate mică de vopsea, de mărimea unui bob de mazăre și cu ajutorul pensulei înmuiate în apă, amestecați până aceasta capată o textură mai lejeră. Singura excepție este la tehnica one stroke, când vopselele acrilice se folosesc ca atare. La manichiurile cu desene, întotdeauna aplic pe unghii înainte de a picta, lac matifiant. Culoare aderă mai bine pe suprafața unghiilor și devine mai pigmentată. Vă sfătuiesc să evitați pensulele cu perii din plastic. Aveți nevoie de o pensulă cu fire moi, care poate fi achiziționată la prețul de aproximativ 15 lei/set de 3. Iar vopselele acrilice se găsesc la 30-35 lei/set de 12 culori. Atât vopselele acrilice, cât și pensulele sunt disponibile online, în diferite magazine cu produse pentru unghii.

Î: De cât timp pictezi pe unghii?
R: Pasiunea am descoperit-o în 2012, urmărind diferite tutoriale pe Youtube pentru tehnica water marble. În Iulie, m-am decis să-mi fac un blog și tot atunci am publicat prima manichiură în apă. În prezent, 90% din manichiurile realizate de mine, sunt de fapt modele desenate. De-a lungul anilor, am exersat mai mult pictura pentru a-mi defini un stil al meu. Arta manichiurii creative presupune multă practică, răbdare și pasiune.

Î: Ce aparat și program de editare folosești?
R: Fotografiile le realizez cu Nikon D3300 sau telefonul mobil. Manichiurile le public fie simple, fie sub formă de colaje. Programele disponibile gratuit pentru colaje sunt: FotorR, Photoscape, piZap. Pentru a putea vedea o poză la dimensiune mai mare, dați click dreapta pe ea și selectați "Open link in new tab".
Dacă aveți și alte întrebări, nu ezitați să-mi scrieți! Mă găsiți la adresa de e-mail: misshappyandhernails@yahoo.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu